Życie bez mięsa
O tym, że kuchnia wegetariańska, a nawet wegańska może być smaczna, przekonuje Konrad Budzyk w swojej książce „Hummusy i inne pasty”. Autor bloga Bledman.pl jeszcze kilka tal temu jadł mięso, jak większość z nas i nie martwił się ekologią, dziś jest propagatorem zdrowego żywienia i życie eko.
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
„Humusy i inne pasty” to przede wszystkim książka kulinarna, w której znajdziemy 76 prostych i inspirujących przepisów nie tylko na tytułowej potrawy, a także na roślinne pasztety, sosy, kremy i inne dodatki. To także poradnik, jak szybko i sprawnie kupować potrzebne składniki, jak organizować sobie pracę w kuchni. Nie zabrakło też w nim osobistych zwierzeń autora i kilku słów o tym, dlaczego warto być ekologicznym.
Konrad Budzyk, „Hummusy i inne potrawy”, Wyd. Flow Books