• środa, 25 maj 2016 11:38

Kuchnia Polana

Kuchnia Polana
Kuchnia Polana © archiwum

Znają go wszyscy miłośnicy dobrej kuchni. Został kucharzem, choć wcześniej kształcił się na nauczyciela. Mowa o Andrzeju Polanie – świetnym szefie kuchni.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Właśnie ukazała się jego książka „Doradca smaku 3”, w której znajdziemy kilkadziesiąt znakomitych przepisów. Podzielono je na trzy działy: z patelni, z pieca, z garnka. Aby przyrządzanie dał było prostsze, kolejne etapy opisano w przejrzysty i jasny sposób.

Polan to wielki miłośnik polskiej kuchni, ale nie zawsze w tej tradycyjnym wydaniu. Dlaczego często proponuje wariacje na temat klasycznych dań, na przykład bigosu, albo serwuje przepis na włoską carbonarę z polskimi składnikami.

Andrzej Polan, „Doradca smaku 3”, Wyd. Muza

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)