• czwartek, 24 listopad 2016 09:58

Kuchnia z Nowego Jorku

Kuchnia z Nowego Jorku
Kuchnia z Nowego Jorku © archiwum

Hamburgery, steki, hot dogi – z tym kojarzy się nam amerykańska kuchnia. Ale nie kuchnia Nowego Jorku, miasta niezwykłego, miasta tysiąca barw, zapachów, języków i nacji. I tak samo niezwykły jest jego kulinarny świat, barwny, różnorodny, nieznający granic.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Przekonuje o tym Deb Perelman, autorka książki „Smitten Kitchen, czyli Nowego Jorku na talerzu” – amerykańska blogerka kulinarna, która zainspirowała miliony czytelników i stała się gwiazdą.

Ale ta książka to nie tylko książka kucharska, to także opowieść o mentalność nowojorczyków i fenomenie tego miasta, z którym nic podobno nie może się równać.

Deb Perelman, „Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu”, Wyd. Znak

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)
stop-hejt
Dzielenie się opinią jest cenne, ale może ranić innych!
Komentujesz? Nie rań i nie obrażaj innych! "Nie" dla komentarzy zawierających - przemoc, pomawianie, groźby, propagowanie nienawiści, fałszywe informacje, spam. Widzisz taką wypowiedź? Zgłoś ją, korzystając z opcji zgłoś nadużycie.