• czwartek, 23 luty 2017 11:06

Przepisy tysiąca i jednej nocy

Przepisy tysiąca i jednej nocy
Przepisy tysiąca i jednej nocy © archiwum

Jeśli przejadła wam się (i to dosłownie) pizza, sushi albo „chińczyk”, to jest to pozycja dla was. Książka „Sirocco” to zbiór najciekawszych przepisów kuchni bliskowschodniej.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Spokojnie, nie traktuje o kebabie na tysiąc sposobów lecz o tej prawdziwej, regionalnej kuchni m.in. z rejonów Iraku, Iranu czy Egiptu. Dzięki „Sirocco” odkryjesz, jak różnorodny i pełen smaków jest świat Lewantu. Co ciekawe, to kuchnia wcale nieskomplikowana, ale dziki bogactwu stosownych w niej przypraw sprawia, że jest nad wyraz oryginalna. Warto przeczytać, warto spróbować i… zaskoczyć przy stole czymś nowym rodzinę lub przyjaciół.

Sabrina Shayour, „Sirocco”, wydawnictwo Insignis

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)