25 lat McDonald’s
Gdy 17 czerwca 1992 roku w centrum Warszawy w legendarnym Sezamie otwarto pierwszą restaurację McDonald’s w naszym kraju, w kolejce po hamburgery stały tłumy warszawiaków. Dziś w Polsce jest już 386 lokali, a jada w nich dziennie pół miliona gości!
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
Restauracje McDonald’s są w ponad 150 polskich miastach. Blisko 75 proc. z nich prowadzonych jest w ramach franczyzny przez polskich przedsiębiorców.
– Polska należy do najintensywniej rozwijających się rynków McDonald’sa na świecie. Efekt 25 lat obecności Złotych Łuków nad Wisłą jest imponujący. Znaczące inwestycje, regularnie wprowadzane innowacje i nowości. Marka nowoczesna i liczący się pracodawca. Lider branży – mówi Krzysztof Kłapa, dyrektor ds. korporacyjnych McDonald’s Polska.
– Dzisiaj, oprócz najwyższej jakości produktów oraz obsługi zorientowanej na gości, stawiamy na personalizację oferty i stosowanie najnowszych technologii w codziennej działalności. Jednak filary naszej sieci są niezmienne. Oferta doskonałych burgerów i wzorowe współdziałanie wszystkich elementów systemu. Pracownicy, dostawcy i franczyzobiorcy – bez ich zaangażowania tak dynamiczny rozwój nie byłby możliwy – dodaje.