Dlaczego francuzi dobrze jedzą
To nie jest zwykła książka kucharska. Co prawda są w niej przepisy, ale zaledwie dziesięć. Nie ma zdjęć. A jednak na ponad 26 stronach Ann Mah potrafi przykuć uwagę czytelnika opowieścią o potrawach, sposobie gotowania i kulturze jedzenia.
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
W „Sztuce jedzenie po francusku” opowiada o najsłynniejszych daniach kuchni francuskiej, ale tez o kulturze kulinarnej tego kraju, która z kolei łączy się z francuskim podejściem do życia. Na przykład o croissantach – zwykłych rogalikarkach do kawy, o których Francuzi mogą dyskutować godzinami.
W książce są także bohaterowie z krwi i kości – szefowie kuchni, farmerzy i restauratorzy, którzy odsłaniają tajniki jednej z najznakomitszych kuchni świata.
Ann Mah, „Sztuka jedzenia po francusku”, Wyd. Black Publishing