• poniedziałek, 23 czerwiec 2014 10:40

Grill na słodko i na ostro

Grill na słodko i na ostro
Grill na słodko i na ostro © archiwum

Sezon grillowy w pełni! Czas rozpalić węgle i spotkać się z przyjaciółmi w ogrodzie lub na działce. Jeśli dość masz już standardowej karkówki i kiełbasek, czas wypróbować coś innego!

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Grillowane warzywa, pierś indyka, a może… pikantne skrzydełka z kurczaka w miodzie? W wielu kuchniach świata połączenie ostrego ze słodkim doskonale się sprawdza. Może warto wnieść odrobinę fantazji także do dań grillowanych?

MIÓD A GRILL
Być może należysz do fanów pizzy z szynką i ananasem lub schabu ze śliwką – jeśli tak, w twojej kuchni nie może zabraknąć też miodu. Jest wiele potraw, do których ten słodki płyn nadaje się idealnie – do podkreślenia smaku mięsa bądź złagodzenia ostrości. To mogą być żeberka w miodzie lub miodowo – musztardowy deep do sałatek. Miód to pyszny i zdrowy składnik dań, który w połączeniu z pikantnym mięsem z grilla podbija serca osób gustujących w niecodziennych smakach.

PIKANTNE SKRZYDEŁKA W MIODZIE
Jeśli i ty jesteś fanem dań z rusztu, koniecznie powinieneś wypróbować pikantnych skrzydełek w miodzie! To fantazyjne i pyszne połączenie słodkiego miodu z doprawionym na ostro mięsem kurczaka – a najlepiej pasują tu właśnie skrzydełka. Aby je przyrządzić, będziesz potrzebował skrzydełek z kurczaka, ketchupu pikantnego, sosu sojowego, oleju, ostrej sproszkowanej papryki, ulubionych przypraw i oczywiście miodu! Mięso w tak przygotowanej marynacie należy przykryć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin. Rozsmakuj się w gorących, słodko – ostrych skrzydełkach z rusztu!

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)
Tagged under