Dni Karpia
Dobiegają końca Dni Karpia – jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy. W najbliższy weekend zaplanowano m.in. warsztaty kiszenia z Julką Cymbaluk, zdobywczynią tytułu MasterChef Junior.
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
Warsztaty organizuje Przetwórnia Warzyw w Michała Sznajdera w sobotę, 26 października o godz. 15:00 w świetlicy wiejskiej w Karnicach w pow. trzebnickim. Każdy uczestnik samodzielnie ukisi jesienne warzywa, przygotuje fantazyjną surówką oraz będzie miał okazję spróbować wędzonego karpia. W programie: degustacja lokalnych kiszonych specjałów, ognisko z pieczonymi ziemniakami i gry edukacyjne o Dolinie Baryczy. Każdy uczestnik ma słoik ze swoją kiszonką, słoik z surówką, wybrany sok z kiszonych warzyw oraz mapę okolicy. Koszt: 50 zł od osoby, z kartą dużej rodziny – 40 zł. Zapisy pod nr tel. 609 630 221.