• Milicz
  • środa, 23 październik 2019 10:51
  •   642

Dni Karpia

Dni Karpia
Dni Karpia © archiwum

Dobiegają końca Dni Karpia – jesienny cykl wydarzeń promujących wyjątkowość Doliny Baryczy. W najbliższy weekend zaplanowano m.in. warsztaty kiszenia z Julką Cymbaluk, zdobywczynią tytułu MasterChef Junior.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Warsztaty organizuje Przetwórnia Warzyw w Michała Sznajdera w sobotę, 26 października o godz. 15:00 w świetlicy wiejskiej w Karnicach w pow. trzebnickim. Każdy uczestnik samodzielnie ukisi jesienne warzywa, przygotuje fantazyjną surówką oraz będzie miał okazję spróbować wędzonego karpia. W programie: degustacja lokalnych kiszonych specjałów, ognisko z pieczonymi ziemniakami i gry edukacyjne o Dolinie Baryczy. Każdy uczestnik ma słoik ze swoją kiszonką, słoik z surówką, wybrany sok z kiszonych warzyw oraz mapę okolicy. Koszt: 50 zł od osoby, z kartą dużej rodziny – 40 zł. Zapisy pod nr tel. 609 630 221.

Publikacja:
Głos Milicza
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)