• czwartek, 17 wrzesień 2015 08:49

Dlaczego francuzi dobrze jedzą

Dlaczego francuzi dobrze jedzą
Dlaczego francuzi dobrze jedzą © archiwum

To nie jest zwykła książka kucharska. Co prawda są w niej przepisy, ale zaledwie dziesięć. Nie ma zdjęć. A jednak na ponad 26 stronach Ann Mah potrafi przykuć uwagę czytelnika opowieścią o potrawach, sposobie gotowania i kulturze jedzenia.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

W „Sztuce jedzenie po francusku” opowiada o najsłynniejszych daniach kuchni francuskiej, ale tez o kulturze kulinarnej tego kraju, która z kolei łączy się z francuskim podejściem do życia. Na przykład o croissantach – zwykłych rogalikarkach do kawy, o których Francuzi mogą dyskutować godzinami.

W książce są także bohaterowie z krwi i kości – szefowie kuchni, farmerzy i restauratorzy, którzy odsłaniają tajniki jednej z najznakomitszych kuchni świata.

Ann Mah, „Sztuka jedzenia po francusku”, Wyd. Black Publishing

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)
stop-hejt
Dzielenie się opinią jest cenne, ale może ranić innych!
Komentujesz? Nie rań i nie obrażaj innych! "Nie" dla komentarzy zawierających - przemoc, pomawianie, groźby, propagowanie nienawiści, fałszywe informacje, spam. Widzisz taką wypowiedź? Zgłoś ją, korzystając z opcji zgłoś nadużycie.