Kuchnia Polana

Znają go wszyscy miłośnicy dobrej kuchni. Został kucharzem, choć wcześniej kształcił się na nauczyciela. Mowa o Andrzeju Polanie – świetnym szefie kuchni.
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
Udostępnij to
Właśnie ukazała się jego książka „Doradca smaku 3”, w której znajdziemy kilkadziesiąt znakomitych przepisów. Podzielono je na trzy działy: z patelni, z pieca, z garnka. Aby przyrządzanie dał było prostsze, kolejne etapy opisano w przejrzysty i jasny sposób.
Polan to wielki miłośnik polskiej kuchni, ale nie zawsze w tej tradycyjnym wydaniu. Dlaczego często proponuje wariacje na temat klasycznych dań, na przykład bigosu, albo serwuje przepis na włoską carbonarę z polskimi składnikami.
Andrzej Polan, „Doradca smaku 3”, Wyd. Muza