Kuchnia z Nowego Jorku

Hamburgery, steki, hot dogi – z tym kojarzy się nam amerykańska kuchnia. Ale nie kuchnia Nowego Jorku, miasta niezwykłego, miasta tysiąca barw, zapachów, języków i nacji. I tak samo niezwykły jest jego kulinarny świat, barwny, różnorodny, nieznający granic.
Masz zdjęia lub film do tego artykułu? Wyślij je do nas!
Udostępnij to
Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Przekonuje o tym Deb Perelman, autorka książki „Smitten Kitchen, czyli Nowego Jorku na talerzu” – amerykańska blogerka kulinarna, która zainspirowała miliony czytelników i stała się gwiazdą.
Ale ta książka to nie tylko książka kucharska, to także opowieść o mentalność nowojorczyków i fenomenie tego miasta, z którym nic podobno nie może się równać.
Deb Perelman, „Smitten Kitchen, czyli Nowy Jork na talerzu”, Wyd. Znak