• piątek, 06 czerwiec 2014 13:48

Smaczne i zdrowe grillowanie

Smaczne i zdrowe grillowanie
Smaczne i zdrowe grillowanie © archiwum

Jeśli uważasz, że grill elektryczny to nie to samo co grill węglowy – to masz rację. Grill elektryczny nie stanowi zagrożenia pożarowego. Nie emituje żadnych szkodliwych substancji i możemy z niego korzystać także na balkonie lub w mieszkaniu.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Elektryczne grille mają nam wiele do zaoferowania. Jedyne, czego potrzebujemy, to dostępu do gniazdka elektrycznego. Wiosna prawie w pełni, to dobry moment na zakup odpowiedniego sprzętu.

WYGODA
Jeśli jeszcze nie posiadasz w swoim asortymencie grilla elektrycznego, to zdecydowanie warto o nim pomyśleć. Nic tak nie smakuje jak aromatyczne potrawy z grilla, które możemy przyrządzić zarówno w kuchni, jak i na tarasie czy w ogrodzie. I nikt nam nie powie, że dym leci w stronę okna sąsiedniego mieszkania, że coś może się zapalić czy przeszkadzać. Nie ma dymu, iskier i zagrożenia. Nie trzeba mieć podpałki, paliwa ani szczególnych umiejętności. Wystarczy uruchomić grill i ustawić odpowiednią temperaturę.

ZDROWIE I BEZPIECZEŃSTWO
Grill elektryczny, w przeciwieństwie do grilla choćby węglowego, jest bezpieczniejszy dla naszego zdrowia. Jeśli dbasz o linię, to wiedz, że jego dodatkowym atutem jest możliwość beztłuszczowego grillowania. Nie musimy też martwić się o to, że dania zostaną przypalone, gdyż takie urządzenia zwykle są wyposażone w czujniki kontroli temperatury. Wiele modeli zawiera w pakiecie także stojak ogrodowy, co pozwala nam urządzić grilla nie tylko na kuchennym blacie stołowym, lecz także na balkonie i w ogrodzie. Grill elektryczny to komfortowe przyrządzenie pysznych i zdrowych dań.

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)