• wtorek, 27 maj 2014 08:39

Zamiast viagry

Zamiast viagry
Zamiast viagry © archiwum

Witaminy, arginina, selen i cynk. Te składniki jedzenia działają korzystnie na potencję, zwiększają popęd płciowy. W drużynie przeciwnej są tłuszcze nasycone, cukry proste oraz sól, bo ich nadmiar może spowodować zaburzenia erekcji.

Masz zdjęia lub film do tego artykułu?   Wyślij je do nas!

Typography
  • Small
Udostępnij to

Dieta na potencję powinna zwierać składniki sprzyjające produkcję testosteronu, a więc np. cynk. Jego źródłem są otręby, orzechy, pieczywo pełnoziarniste, owoce morza. Selen, silny antyoksydant biorący udział w wytwarzaniu płynu nasiennego, można uzupełnić, jedząc pestki dyni, ryby, brązowy ryż i mięso drobiowe. Na produkcję hormonów płciowych dobrze wpływają składniki potraw zawierające witaminę E, np. orzechy, migdały, ziarna zbóż, tłuste ryby.

Kolejne składniki ułatwiające mężczyźnie drogę ku jurności to kwasy omega-3 obecne np. w rybach morskich i oleju lnianym. Dieta na erekcję powinna zawierać kakao i proteiny, bo dobrze wpływają na ukrwienie penisa. Naturalne afrodyzjaki znajdują się w ostrygach, krewetkach i homarach. Erotyczną formę zapewniają także szparagi, seler, marchew, czosnek, pietruszka, granaty i winogrona.

Za moc erekcji odpowiada arginina obecna w mięsie indyka i wołowinie, siemieniu lnianym, produktach pełnoziarnistych, makreli, nasionach słonecznika i sezamu.

Publikacja:
Sebastian Kalak
Podoba Ci się?
Rate this item
(0 głosów)